Sms-lån

Ett nytt sätt att låna pengar på är genom att skicka ett sms till ett kreditinstitut som tar en kreditupplysning genom personnumret som sedan avgör om den som ansöker om sms-lån är beviljad eller inte. Det kan vara så att det finns betalningsanmärkningar på personen i fråga som avbryter möjligheten för låntagaren att faktiskt få ett lån beviljat.

De krav som sätts på den som ansöker om sms-lån är bland annat ålder där den vanligaste gränsen ligger på 20 år. Taxerad inkomst förgående år är även detta relevant för att kreditinstutitet ska känna sig säkert att godkänna en ansökan via sms för att ta ett snabbt lån. Till sist brukar även betalningsanmärkningar vara det som hindrar många från att ta ett sms-lån.

Den effektiva räntan på sms-lån är alltid väldigt hög, något som gör det ett dyrt sätt att ta ett lån på. Vissa personer anser att detta är värt avgifterna och bortser därför från den höga effektiva räntan medan vissa andra inte känner till hur denna ränta räknas ut och kanske inte heller har erfarenhet av lån sedan tidigare och som därför inte kan ställa avgiften och räntan i förhållande till andra typer av lån. Man bör bara ta smslån om man är helt övertygad om att man kommer kunna betala tillbaka. Själva produkten smslån bör man inte heller missbruka – något som tyvärr händer många.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.